Електронна система решава проблема с хаоса при записване на първолаците

Мисия Пловдив

05-06-2014, 12:12

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявяват приема за първи клас

Директорите са уплашени от технологията, удобството на родителите обаче е най-важното, посочи зам.-кметът Стефан Стоянов

Приемът на първокласници вече е на финала си. Вярно е, процесът имаше проблеми, изобилстваше от неясни, объркани процедури и много нерви. Безумно е да не може да запишеш детето си на училище с дни, не е много европейско, коментира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Ситуацията е подобна на тази отпреди три години с приема на деца в градините и преди въвеждането на електронната система за записване, посочи той.

Стоянов поясни, че вече са проведени разговори с директори на няколко училища за налагане на общи процедури по приема на първолаци. Част от директорите обаче не проявили интерес към предложението и точно идеята за въвеждане на електронна система с ясни правила е стресиращият елемент. Хората изразили опасението си, че служителите им няма да могат да се справят чисто технически, а бюрокрацията ще се повиши.

Наблюдава се един общ уплах от технологията, поясни зам.-кметът.

Аз обаче съм оптимист, че ще стартираме успешно тези процедури. Това е едно елементарно техническо решение, просто се иска решителност и желание. Най-важни в случая са публичността и удобството на родителите, категоричен бе той.