Димитър Начев стрелял с незаконен боен пистолет

Уволнили го от армията заради психичното му заболяване

Димитър Начев, който снощи простреля 22-годишния Андреан Калев на сергията за продажба на царевица, е психично болен от години. Именно заради шизофренията му преди повече от 10 години е бил уволнен от армията. Мъжът не е имал право да притежава оръжие, но е факт, че е стрелял с боен пистолет в лявото бедро на Андреан. Начев е бил чест клиент на психодиспансера в Пловдив, където е лежал няколко пъти.

Задържан е снощи, а при ареста не е оказал съпротива.

Припомняме, че около 17 часа вчера Начев отишъл на кръстовището на улиците "П.Р. Тошев" с "Даме Груев", приближил се спокойно до продавача на сладка царевица пред "Евтини базари" - Андреан, насочил пистолет и го прострелял в бедрото. Младежът избягал в базара, който е зад неговата сергия за царевица и се опитал да се скрие. Подпрял се на стелажите, бил облян в кръв и помолил продавачките да извикат бърза помощ. В това време нападателят му се отдалечил преспокойно по тротоара, като прибрал пистолета си в чантичка с камуфлажен цвят. По-късно се качил на такси и изчезнал в неизвестна посока.

Часове наред кварталът буквално бе обсаден от полиция. Патрулни коли с по двама полицаи обикаляха улиците около Събота пазара, близо до който стана престрелката, за да разпитват за бившия военен. Според свидетели на престрелката Димитър Начев и Андреан имали спор за пари. Младежът дължал голяма сума на Начев, който отдавна притискал продавача на царевица да му ги върне. Днес се очаква стрелецът да бъде обвинен за извършеното престъпление.