Посланици от пет страни изучават Созопол

Туризъм

05-06-2014, 13:33

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лили Иванова ще е в Созопол в началото на есента

Дипломатите разгледаха възможностите за целогодишен туризъм

Възможностите на Созопол да развива туризъм целогодишно бе тема на работна закуска, в която участваха кметът на Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Кралство Мароко Н.П р. Латифа Ахарбани,посланикът на Франция Н.Пр. Ксавие Лапен Део Кабан,посланикът на Белгия Н.Пр. Аник Ван Калстер,посланикът на Ливан Н.Пр. Фарес Ейд, културното аташе на Румънското посолство Виктор Дедю и почетния консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску.

На работната среща присъстваха представители на културното министерство и Софийския университет.

"През последните няколко години Созопол развива нови видове туризъм - културен, исторически, поклонически, конгресен, спортен и ловен. Ние разбираме, че модерен туризъм не се прави само с море,слънце и хотелска база и за да сме конкурентноспособни на големия туристически пазар, насочваме ресурсите си да развиваме  и алтернативни форми на туризъм. Това със сигурност ще доведе до удължаване на сезона, нещо което вече се забелязва, а крайната цел на моя екип и на мен като кмет е града да се посещава активно 360 дни през годината", заяви Панайот Рейзи.

Посланикът на Кралство Мароко г-жа Латифа Архабани заяви,че за първи път посещава морския град, но нейното любопитство е било провокирано от високата оценка  за Созопол на президента на  Световната туристическа организация Талеб Рифай, който той дава след посещението си в града. Нейният въпрос съвпада със забележката на Талеб Рифай, че в България има прекрасни места, но липсва реклама на световните туристически пазари.