ГЕРБ: От БСП се упражняват по темата "Регионално развитие"

Мисия Бургас

05-06-2014, 13:37

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ внася пети вот на недоверие срещу правителството днес

Депутатите се питат защо от столетницата оставиха оперативната програма да "потъне" като имат теория за нея

Народните представители от ГЕРБ-Бургас реагираха на двудневните коментари на предстватилети на столетницата в града по темата, която остави града без средства -  европейските фондове.

Доволни сме, че народният избраник с лекота борави с лексиката на оперативните програми и тяхното изпълнение (особено в писмен вид). За нас новото амплоа на г-н Атанас Зафиров, като специалист в тази материя, категорично е много ценно. Може би с опита си в работата с европейски фондове, г-н Зафиров и занапред ще дава съществени препоръки на кмета и администрацията на Община Бургас", пишат от ГЕРБ в свой коментар до медиите.

Според тях народните избраници от БСП се упражняват словестно по темата ОП "Регионално развитие".

Те припомнят, че официалното становище на Европейската комисия по повод спирането на ОП „Регионално развитие“ гласи: „Решението е взето след одитна мисия на ЕК, която откри значителни пропуски при работата на системите за управление и контрол на обществените поръчки. Европейската комисия е в контакт с националните власти, които трябва да направят подобрения и да нанесат корекции в ОП "Регионално развитие".

"Слабото и безволево управление на правителството, което до този момент е показало характер само в един единствен случай – когато погази европейското законодателство в защита на чужди интереси  – доведе до срив на доверието към България от страна на европейските ни партньори, а ОП „Регионално развитие“ повтаря сценария с ОП „Околна среда“, и докато правителството не осъзнае ясно своята отговорност, ще станем свидетели на спирането и на други програми", пишат още депутатите.