Днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС

Още от утре - консултации при президента за предсрочните избори

Още от утре да се започнат консултации при президента кога да предсрочни избори. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов извънредна пресконференция на ГЕРБ. По думите на Бойко Борисов, това трябва да се случи, защото ако правителството вземе тези 3 млрд. допълнителен заем и се остави да работи това правителство още три месеца, това означава следващото правителство да влезе ноември-декември в най-тежкият период с бюджет на това правителство.

„В това отношение Станишев и Орешарски са царе. Считам за правилно или незабавно да си подадат оставка, днес, за да се опитаме септември-октомври да има шанс още нещо да се направи, да не харчат нито лев повече, да не правят никакви назначения или, за да им блеснат всичките лъжи и измислици, да се отиде догодина на избори две в едно. Ноември месец при тези пасиви няма кой да удържи за повече от три месеца”.

По думите на лидера на ГЕРБ, на правителството му е необходимо поне още 2 млрд., за да изплащат по оперативните програми.
Според Бойко Борисов, едни предсрочни избори не освобождават „тази тройна коалиция от отговорност”, защото толкова поразии се направиха, че следващото правителство, не виждам как нормално с нормални действия ще излезе от кризата”.

Лидерът на ПП ГЕРБ каза още, че датите обявени за избори са пагубни, като даде пример със задлъжнялостта, БДЖ, здравеопазването и най-вече по думите на Борисов направеният бюджет от това правителство ще задължи следващото правителство да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее от народа.

Днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС, посочи Борисов.

„Това е поредният срам за левицата. Аз казах, че чувството за самосъхранение на БСП и ДПС сигурно ще се задейства, защото след този успех на ГЕРБ при едни парламентарни избори за парламент, резултатът ще е в наша полза. Нито един ден не сте видели у нас еуфория, всеки ден заявявах ясно и точно, че катастрофата вече е факт. С днешното изказване на г-н Местан и част от депутатите на левицата става ясно, че това, което една година ясно и точно ви говорих, че тази безпринципна коалиция не само е пагубна за България, тя не е естествена”, каза Бойко Борисов.
„Виждате как започват сега да си прехвърлят вината. Като ви казах, че Орешарски е псевдопремиер, вие се опитвате да ми цитирате премиерът Орешарски. За една година те докараха до там, че се наложи и ЕК, и всички да им казват какво ще се случи”.
Според лидерът на ГЕРБ, не е коректно Лютви Местан да сравнява европейски избори с парламентарни, „защото ако сравним парламентарните избори те са в много полза на ГЕРБ”.

„Незабавни избори веднага, сега”, каза още Бойко Борисов.