Вкарват нова песен в ”Бургас и морето”

Бургас Лайф

06-06-2014, 07:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Две от песните на автор и изпълнител, дублирали участие, са дисквалифицирани

Нова песен ще се включи в надпреварата в Националния конкурс за песен "Бургас и морето". Двама от участниците се явили с по две предложения, поради което две от песните отпадат от класирането.

В 32-рото издание на конкурса жури, с председател Михаил Белчев, селектира  всички 42  български песни и излъчи 12 песни-финалисти и 2 песни-резерви. За да бъде спазена етиката и да не се допусне лично отношение към авторите и през тази година журито работи при пълна анонимност. Никой от осемчленната комисия не беше запознат предварително с авторския колектив на песните, с което за пореден път се гарантира коректността на конкурса, обясниха от общината.

След обявяването на резултатите от гласуването се извърши преглед на авторските колективи и стана ясно, че има дублиране на участниците в две от песните. По регламент "Всеки автор на музика, автор на текст и изпълнител има право да представи една песен за участие".  Това е причината от класирането да отпаднат песните "Без сбогом" - в чийто екип текстописецът Пейо Пантелеев участва в настоящото издание на конкурса с още една песен и "Морето в мен" - където се получава повторение при изпълнителя- Георги Дюлгеров.

Един конкурс с утвърдени традиции, регламент и вярна публика, какъвто е "Бургас и морето", осигурява равностойно отношение, както към авторите така и към почитателите си, поради което на мястото на отпадналите песни влиза  песента - резерва "Импресия"- муз. Александър Савелиев, текст Александър Александров, арж. Ал. Савелиев и Кристиан Илиев, изп. Орлин Горанов. Авторският екип на песента "Аз знам", класирана като втора резерва,  се отказва от участие.

 Окончателният списък за "Бургас и морето" 2014г.  е следният:

1. "Приказка за любовта" - муз. и арж. Георги Русев, текст Гриша Трифонов, изп. Гергана Великова

2. "Нова любов" - муз. и арж. Илия Ангелов, текст Таня Бойчева, изп. Илия Ангелов.

3. "Нагоре" - муз и арж. Валери Костов, текст Пейо Пантелеев, изп. Ваня Костова

4. "Какво се промени?" - муз., текст и арж. Ивайло Терзиев, изп. Антония Маркова

5. "Мое море" - муз. и текст Иван Беловски, арж. Иван Динев, изп. Петя Буюклиева

6. "Кажи ми как" - муз. Кристиян Янкулов, текст Мариета Ангелова, арж. Пламен Велинов, изп. Йордан Марков

7. "Странно" - муз и арж. Росалин Наков, текст Иван Тенев, изп. Васил Петров

8. "Пак съм сам" - муз. и арж. Цанимир Байчев, текст Любомира Карнобатска, изп. Александър Байчев

9. "Всичко е наред" - Муз. и арж. Светослав Лобошки, текст Лора Гочева - Лора, изп. Ралица Ангелова и Георги Дюлгеров

10." Жените не харесват страхливите мъже" - муз. Венци Везенков, текст Георги Константинов, арж. Красимир Гюлмезов, изп. Боян Михайлов

11. "Импресия" - муз. Александър Савелиев, текст Александър Александров, арж. Ал. Савелиев и Кристиан Илиев, изп. Орлин Горанов