Замътената вода в Добрич е заради кал в сондажите

Мисия Добрич

06-06-2014, 10:29

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Заради вчерашните проливани дъждове, вода и кал са наводнили част от сондажите на помпена станция Приморци, която е на ниско място, съобщи в ефира на радио „Добруджа" зам. управителят на ВиК - Добрич инж. Павел Павлов. Това е причина на много места в Добрич тази сутрин да е замътена водата.

Взети са проби от питейната течност. Изследването в лаборатория показват, че става дума само за механично замърсяване с частици пясък, т.е. водата е само замътена, няма опасни показатели, които да са опасни за хората. Инж. Павлов поясни, че водата, която влиза в помпените станции се обработва, като във водопроводната мрежа е дезинфекцирана, независимо от това, че е с лош външен вид. Въпреки това, докато се утаи мръсотията, помена станция Приморци е спряна от 9.30 часа тази сутрин.

Очаква се до обяд проблемът да бъде преодолян и помпената станция отново да бъде пусната в работен режим. Проблеми с водоподаването към Добрич няма, защото останалите помпени станции работят нормално, поясни инж. Павлов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен