Екзекуторът на Витоша (Бистрица) си почива в Бургас

Спорт

06-06-2014, 14:19

Снимка:

Марин Боянов /личен архив/

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петър Патев носи победа на Спартак Варна над Арарат (Ереван)

Патев има договор със Спартак Варна, но при сериозен интерес от страна на други отбори, не изключи възможността да смени клубната си принадлежност

Юношата на Нефтохимик Петър Патев, който играе в Спартак Варна си почива в родния Бургас от тежкия сезон в Б група. Футболистът започна първенството в Нефтохимик, но на полусезона разтрогна договора си и премина при соколите. Той отиде във Варна и по изричното настояване на треньора Атанас Атанасов, водил преди това нафтата.

С два гола на Патев с глава, Спартак Варна победи в последния кръг на Б групата с 2:1 Витоша (Бистрица), където игра и бившият премиер Бойко Борисов и така изхвърли тима от професионалния футбол. Вторият гол защитникът отбеляза в добавеното време на мача за крайната победа на домакините. При равенство Бистрица запазваше мястото си в групата, но феър плея в този мач е победил. Основната заслуга за това има и бившият младежки национал, отбелязал двата гола за Спартак.

Този мач явно е направил впечатление на футболните скаути, защото интересът към играча е нараснал. Въпреки това Патев сподели, че след като в отбора са изпълнили задачата да запазят мястото си в Б група, се надява да се осигури финансиране и за новия сезон. Подготовката си варненци ще започнат след 2 седмици, т.като се очаква и първенството на втория ешелон да стартира в началото на август. Патев има договор с клуба, но при сериозен интерес от страна на други отбори, той не изключи възможността да смени клубната си принадлежност.