Задава се "Недоизреченото" – част 5

Мисия Пловдив

06-06-2014, 14:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Организаторите на конкурса очаква творбите ви до 23 юни

До 23 юни е срокът за участие в петото издание на нестандартния литературен конкурс "Недоизречено", съобщиха инициаторът на проявата - пловдивският писател Стефан Бонев и неговата варненска съавторка Мариела Русева.

Надпреварата е за творци до 21 години. Този път обаче ще бъде присъден и един специален приз за участник, надхвърлил тази възраст.

На 22 май "Недоизречено" спечели престижната награда „Пловдив” за своите второ и трето ученически издания, проведени в елитните ЕГ "Иван Вазов" и ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" в Пловдив.

Конкурсът е отворен за всички, изкушени от българското слово, независимо в коя точка на страната или на света живеят, посочват организаторите. Готовите творби се изпращат на имейл sbon@abv.bg, а в графа "Относно" трябва да бъде вписано "За Недоизречено 5". Под края на творбата напишете съвсем кратка биография, име, възраст, адрес, имейл, телефон, училище, клуб и др. Файловете да са с разширения *.doc, *.pdf или *.jpg.

Правилата са известни.

Матрицата, която можете да вземете от адрес: http://stefanbonev.eu/, съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтор на писателя Стефан Бонев, да сътворите автентично литературно произведение. Допустими са всички кратки жанрове. В предишните издания на конкурса участваха: римувани и бели стихове, разкази, импресии, диалози, сатири, а също така криминалета и глави от бъдещи романи.