За 30 дни: Вкараха в психото стрелеца от Кючука (ВИДЕО)

Жертвата Андреан Калев дължал на Димитър Начев 12 350 лева, твърди, че е върнал парите

Стрелецът от Кючука бе настанен в Центъра за Психично здраве за 30-дневно наблюдение, предаде репортер на Plovdivutre.

Димитър Начев ще е на затворен режим, за да не избяга. Вещото лице по случая настоя за 15 дни, но съдът се съобрази с искането на прокуратурата за максимално възможния срок по закон.

Димитър Начев бе напълно неадекватен в съда днес.

Той е болен от 2004 година, но до този момент не е лекуван диспансерно и не се води на отчет в Центъра.

До този момент срещу него е имало няколко дела за принудително лечение. Едно от тях е от 2012 година, заведено е от жертвата му Андреан Калев, който се оплакал, че Начев го е заплашил с убийство.

Калев вече е дал показания. Той твърди, че през 2011 година е взел в заем 12 350 лева от стрелеца, но че до 2012 година му се е издължил напълно.

Припомняме, че в сряда около 17 часа Начев отишъл на кръстовището на улиците "П.Р. Тошев" с "Даме Груев", приближил се спокойно до продавача на сладка царевица пред "Евтини базари" - Андреан, насочил пистолет и го прострелял в бедрото. Младежът избягал в базара, който е зад неговата сергия за царевица и се опитал да се скрие. Подпрял се на стелажите, бил облян в кръв и помолил продавачките да извикат бърза помощ. В това време нападателят му се отдалечил преспокойно по тротоара, като прибрал пистолета си в чантичка с камуфлажен цвят. По-късно се качил на такси и изчезнал в неизвестна посока.

Часове наред кварталът буквално бе обсаден от полиция. Патрулни коли с по двама полицаи обикаляха улиците около Събота пазара, близо до който стана престрелката, за да разпитват за бившия военен. Според свидетели на престрелката Димитър Начев и Андреан имали спор за пари. Младежът дължал голяма сума на Начев, който отдавна притискал продавача на царевица да му ги върне.