Кражби, палежи, вандализъм заливат денонощно бургаския комплекс "Меден Рудник"

Хората са под стрес от набезите на гавазите

Увеличен брой на кражбите, палежи на автомобили и вандализъм такова е положението към днешна дата в най-големия бургаски комплекс "Меден Рудник". Престъпниците действат денонощно , "реват" жителите на квартала. Не малко са сигналите на счупено и повредено улично осветление, за да могат крадците да действат необезпокоявано през нощта. Изпочупени са десетки лампи, сочат справките в полицията. По тази начин се осигурявя комфорт през късните часове за обири на автомобили, източване на горива от резервоарите им, палежи, нападения и др. Бандюхите действат изключително професионално и групите, извършващи обирите и вандалските нападения остават неразкрити. Не по-малко тревожни са и подадените сигнали, че двама роми обикалят комплекса и нападат малки деца. Циганите пръскали със спрей хлапетата, ограбвали им телефони и пари. По сигнал на жители на "Меден Рудник", първият случай е бил на 8 май т.г. Мургавите престъпници били заловени от полицията, след няколко часа обаче са били освободени. Няколко дни по-късно роми нападнали друго дете по същия начин.
Гонките с автомобили са другата опасност за най-големия бургаски комплекс, каза директорът на териториална дирекция "Възраждане" Магдалена Манолова. Самата тя неволно станала свидетел на една от тях, в която са се състезавали над 40 коли. Сигнализирала на полицията, но при появата на ченгетата, любителите на високи скорости се разпръснали. Манолова за пореден път алармира, че, ако това не се спре може да стане сериозен инцидент.
В "Меден Рудник" шофьорите карали бясно и се състезавали на главни улици. Най-големият бургаски комплекс се обслужва от две полицейски управления Първо и Четвърто. Служителите им обаче се грижат за реда и спокойствието и в други два проблемни квартали “Победа“ и “Горно Езерово“.