Лекари си уреждат сладък бизнес в курортите

Животът

06-06-2014, 16:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови протести на медици от "Спешна помощ"

Схеми за прескачане и частни кабинети срещу проценти за всеки златен пациент

Медицинската грижа по морето се превръща в доходен бизнес през активния сезон, а вече са започнали да разкриват и добрите стари практики с лекари в Слънчев бряг.

За това алармираха от най-големия курорт в страната. Медици, които от години, традиционно от юни се пренасяли в комплекса, обикновено заемайки хотелски стаи, предлагали щедър процент на персонала на хотела за всеки доведен пациент.

Цената на бакшиша се формулирала в зависимост от услугата, заплащана от чужденците. Така например, за пациент със стомашно разстройство пиколото получавало около 20 - 30 лева. Ако има конкуренция обаче от регистрирани медици от съседни хотели, цената за въпросния персонал можела да скочи и двойно. Всеки пиян или превиващ се от стомашни болки чужденец можел да донесе допълнителни приходи.

Много често в схемата влизали и охрани на нощни заведения, бармани и срвитьори. Всеки от тях получавал между 50 и 100 лева за доведен по споразумение в лекарски кабинет бит или препил турист. Всъщност, по думите на източника, това била цената само на една превръзка за порязан пръст.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"