7-8 юни : И пак ретрограден Меркурий

Слънце в Близнаци, Луна във Везни. Астрологична прогноза

В събота Меркурий започва своето ретроградно движение в зодиакалния знак Рак, което означава че за нас настъпва време за преосмисляне на позиции и представи, касаещи дома, бита, роднините, децата и тяхното възпитание, както и всичко което представлява за източник на емоционална сигурност и стабилност. Както винаги, дните в които Меркурий променя своя ход, можем да наблюдаваме малък или истински хаос в ежедневието си, в комуникациите, в транспорта и общуването. Впрочем, този ефект се наблюдава доста преди началото на ретроградната фаза, така че мнозина от вас може би вече са го забелязали. А за да няма и пострадали, може би ще ви бъде полезно да се запознаете още веднъж с особеностите на малкия пакостник.

Доколкото Меркурий влияе на информацията и нейния обмен, ще бъде полезно през почивните дни да не избързваме с решенията. Луната е във Везни и в събота през нощта ще активира оформящата се за пореден път тауквадратура между Марс, Уран и Плутон, което ще забележат най-вече тези, които изпитват неудовлетворение и дискомфорт в партньорските си взаимоотношения. Работата е там, че сега освен всичко друго няма и да разполагаме с необходимата информация, или те ще достига до вас в изкривен, деформиран вид, а в общуването в буквален и преносен смисъл ще се сблъскаме с ефекта на разваления телефон.

Пътуванията също ще създадат грижи на мнозина, поради затруднената ориентация и забавените реакции. Ако е невъзможно да ги отложите, то поне бъдете максимално внимателни зад волана и не предприемайте рисковани действия. Дори да сте сигурни в собствените си възможности, не можете да разчитате на качествата, уменията и реакциите на останалите участници в движението.

От изключително важно значение сега е да бъдем по.възприемчиви към посланията на живота. Той може да постави на дневен ред стари въпроси за разрешаване и да изиска от вас преразглеждането им, за сметка на наскоро възникнали идеи и намерения. Може внезапно да се почувствате привлечени от възникнал в миналото интерес в интелектуалната, научната и духовната сфера. Като цяло, периодът в който Меркурий е ретрограден е изключително продуктивен за самостоятелни творчески и научни занимания,. а така също и за подновяване на контакти от миналото Този път, те ще бъдат с хора, с които ни свързва емоционална близост.

И през двата почивни дни щастието и спокойствието ни зависи от това доколко съумяваме да намерим общ език с близките си и да се представим добре в обществото. Бъдете толерантни към чуждото мнение и готови да срещнете равностойни опоненти. Планирайте за събота дейности, изискващи по- голям разход на енергия, а светските контакти и съвместните дейности в семейния и приятелския кръг- за неделя.

Здраве, хранене и красота
Голяма част от дамите вероятно ще почувстват нужда да се погрижат за външния си вид. Съвсем обяснимо-Луната във Везни провокира естетическите ни усещания и ни подтиква да се погрижим за имиджа си пред обществото. Неделя е по-подходящия ден, тъй като в събота може да попаднете на припрян и поизнервен стилист.

Що се отнася до храненето ще бъде важно не толкова какво консумирате а с кого. Приятната компания и естетично поднесената храна ще бъдат източник на удоволствие.
Уязвими са бъбреците и ендокринната система, в чиято дейност не бива да се намесваме агресивно, но пък това е най-подходящия момент за укрепването и профилактиката им.