САЩ ще санкционира и българите, работещи с "Южен поток"

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин

Съединените щати ще наложат санкции на всички български фирми, които работят съвместно със "Стройтрансгаз" (Русия) по изграждането на "Южен поток". Това става ясно от изявление на посланик Марси Рийс, публикувана на страницата на посолството във фейсбук.

Ето и целия текст:

В отговор на действията на Русия в Украйна Съединените щати включиха Стройтрансгаз и нейните клонове в Списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица, публикуван на 28 април т.г. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със Стройтрансгаз и замразяват капиталите на тази компания в Съединените щати.

Санкциите са част от по-широките усилия от страна на международната общност да държи Русия отговорна за нарушаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на Стройтрансгаз.

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин.

Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на Стройстрансгаз, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

Важно е Съединените щати и ЕС да продължат да работят заедно, за да покажат ясно на Русия, че нейните действия в Украйна ще продължават да имат последствия.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"