Бургас почете паметта на Паоло

„Мълчаливият поход за живота” се проведе пред сградата на общината

Бургазлии се включиха в протеста под надслов „Мълчаливият поход за живота”. Той се проведе пред сградата на общината. В него взеха участие много майки с децата си, родители и близки на загинали на деца - жертви на войната по пътищата. Поводът за събитието бе трагичната смърт на 4-годишния Паоло от Стара Загора, който преди броемни дни бе прегазен от джип в пешеходна зона.

Цветя положиха председателят на „Безопасни улици от Валя” Мария Димитрова, сестрата на пометената от кола Антоанета –Станимира, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

„По инициатива на Сдружение „Зачатие“ и съвместно с Фондация „Искам бебе“, ние, българските майки, решихме да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи инциденти на пътя”, се казва в петицията на организаторите на протеста. Към тях са се присъединили и организациите Фондация „Нашите недоносени деца“, Сдружение „Настоящи и бъдещи майки“, Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация „Безопасни улици от Валя“ – Бургас, Националното движение ”Червена пътека за Валя”.