Ауди пуска икономична еко кола

Моделът А3 с 1,4-литров мотор със 150 „коня" ще харчи 4,7 на сто

Ауди разширява гамата си икономични и екологични модели, пускайки версия A3 с еко двигател 1,4 TFSI ultra.

 Автомобилът е снабден с 1,4-литров турбо мотор, с мощност 150 к.с., способен да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди. Максималната скорост на икономичната кола съставлява 220 км/час, пише "Всеки ден".

 При това 3-вратата версия A3 1,4 TFSI ultra средно изразходва едва 4,7 литра гориво на 100 км, а нивото на отделяните вредни вещества се намира на отметка 109 г/км. Новият силов агрегат в комбинация с 6-скоростна механична трансмисия или 7-степенен „автомат" S tronic е достъпен за 5-вратата модификация Audi A3 и версията Sportback.

 От гиганта „Мазда" пък най-после хвърлиха повече светлина върху предстоящите промени в моделната гама на японската марка. Новият президент на компанията Сейта Кенай, който ще заеме поста на 1 юли, потвърди в интервю, че е възможна появата на компактен кросоувър.

 Подумите му колато може да носи името CX-3 и да се окаже печеливш проект, но Кенай отказа да прогнозира кога новият модел ще излезе на пазара. Все пак е възможно премиерата на СХ-3 да стане факт преди края на годината.

 В следващите месеци ще видим напълно новия МХ-5, както и новия СХ-9, като продажбите на двамата модела трябва да започнат през първата половина на 2015 година. Според някои източници обаче CX-9 може да бъде отложен за 2016 година.