МВР - пропагандната машина на днешните управляващи

Цветан Цветанов: Законът за ДАНС е сред най-големите слабости на кабинета „Орешарски”

„Законът за ДАНС е сред най-големите слабости на кабинета „Орешарски”, заяви Цветан Цветанов по време на пресконференция на ПП ГЕРБ във връзка с отчета на Министерски съвет за дейността на кабинета „Орешарски”, предаде Агенция "Фокус".

Той представи анализът на партията в сектор "Сигурност" и  заяви, че обявеното в доклада 12% намаление на битовата престъпност не е вярна. Той призова медиите да направят справка в застрахователните компании за броят на откраднатите моторни средства през последната година, тъй като те ще покажат реалните цифри за битовата престъпност.
Относно борбата с контрабандата Цветанов заяви, че е липсвала адекватна политика от страна на правителството и се увеличава дупката в бюджета. Приходите от противодействие на ГЕРБ срещу контрабандата са достигнали 21 млн. лв., "защото имахме адекватна политика и съвместна дейност на митницата", каза още Цветанов.
Той посочи, че един от интересните моменти в отчета на кабинета „Орешарски“ в сектор „Сигурност” са операциите "Кокаинови крале" и тази в Лясковец.

 "МВР се превърна в пропагандната машина на днешните управляващи", каза още Цветанов и заяви, че акцията в Лясковец е била подготвена за шумно тиражиране, но заради непрофесионализъм е имала фатален край. Цветанов отчете и по-големият брой на загиналите в инциденти на пътя и заяви, че това е провал на превантивната дейност и е отстъпване от постигнатото по време на управлението на ГЕРБ”.
Цветан Цветанов каза още, че ГЕРБ вече е готов със законодателни промени, които да върнат сектора в адекватна позиция, като това ще се случи при евентуална победа на партията на предсрочните парламентарни избори.