10-те най-големи тайни на жените

Животът

08-06-2014, 16:50

Снимка:

xn--80aqafcrtq.cc, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мисълта за секс не е мъжка привилегия и още...

Има неща, които не знаете и няма как да научите за жените. Всяка жена е загадка сама по себе си, въпреки че понякога и тя се пита дали пък нямаше да е добре, ако мъжът до нея знаеше еди-какво си. Но той не знае. Затова сме тук ние – за да повдигнем леко завесата, скриваща някои женски тайни, пише vratovrazka.bg. Затова, тишина в залата – жените говорят (и са много откровени):

1.Обвързване – о, да?!?

Истината е, че и ние се страхуваме от него. Прословутото мнение, че мъжете се страхуват да се обвържат, а жените само чакат да се залепят за тях с най-силното лепило на пазара, всъщност е малко погрешно. Може да си мечтаем за принца от приказките, с когото ще живеем цял живот, но когато наистина се приближим опасно много до този „цял живот”, и нас ни хваща страх. Това, че си загубваме независимостта, за нас звучи също толкова плашещо, колкото и за вас. Вие се страхувате, че когато се обвържете, загубвате всички останали жени. Е, ние пък загубваме всички останали мъже. (Малка компенсация за нашата откровеност - щракни върху горната снимка.)

2. Еманципирани и независими…

Искаме да сме съвременни работещи жени, които се грижат сами за себе си. Но все пак имаме нужда да се грижите за нас – да, всяка жена, независимо дали го показва или не, иска мъжът до нея да я защитава (като убива буболечки, избира виното или носи покупките). Колкото и да сме независими, кавалерството и вниманието винаги ще ни харесват, защото ни карат да се чувстваме в безопасност; нещо повече – така се чувстваме женствени, а, повярвай, това е много важно за нас.

3. Мисълта за секс не е мъжка привилегия

Колкото и да сме чували обратното, трябва да те уведомя – и жените мислят за секс, и то доста. Може би не със същата честота, с която го правите вие, но идеята е ясна. Ако приятелката ти се връща уморена от работа и няма сили за нищо, камо ли за секс, това не значи, че не си е мислила за това през целия ден. В такъв случай можеш да си уговориш среща с нея през обедната почивка…

4. Като стана дума за секс…

Сигурно си чувал (ако не ти, то някой от приятелите ти) женската реплика: „Бившият ми изобщо не беше добър в леглото!” Хм… как да ти кажа… много е възможно това да е лъжа. Но това не трябва да те плаши – нормално е да ти казваме, че никой не прави еди-какво си толкова добре, колкото го правиш ти. Все пак нали сега сме с теб, значи сексът ни харесва. Нормално е да премълчим, ако предишният ни приятел също е бил много добър – първо, защото това вече е минало и няма значение и второ, защото знаем как би се отразило това на самочувствието ти. Това е просто ненужна откровеност. (Пък и само се замисли – не би искал да изглеждаш сексуален звяр на фона на някой, който е бил пълен неудачник, нали?)

Страхуваме се

5. Жените в живота ни – майките

Не си признаваме, но всъщност се страхуваме от това да не се превърнем в тях. Обичаме ги, смятаме ги за невероятни и т.н., но се ужасяваме, че можем да станем като тях. Затова най-лошото, което можеш да кажеш на една жена е: „Държиш се като майка си!” Всъщност… има нещо, което е още по-лоша идея: „Държиш се като майка МИ”. Ето това вече е буря. Тази реплика извиква у нас асоциации с Едип, комплекса му и като цяло ни ужасява. Затова НЕ казвай това на жената до себе си, дори в някакъв момент да си го помислиш!

6. Жените в живота ни – приятелките

Така… Нали знаеш, че обещахме да не казваме на никого онова, което трябваше да си остане само между нас двамата? Всъщност… Да, казваме на приятелките си малко повече от това, което си признаваме, че им казваме. Напълно е възможно да им се оплачем от някой твой навик или от някой твой роднина. И няма да си го признаем пред теб. Но всичко си има граница. Преди да попиташ – не, няма да им кажем колко е голяма една определена част от теб. Някои неща просто са прекалено лични.

Ревност

7. Искаме мъничко ревност от теб

Не става дума за ексцесии. Става дума да забелязваш – и да те е грижа, – че келнерът е пофлиртувал с нас или че някой случаен непознат ни е огледал на улицата. Това ни кара да се чувстваме желани и важни за теб. Но неандерталско поведение тип „Тоя погледна ли те?” ни ужасява. Иначе казано, когато те представяме на някой симпатичен наш колега, ти е позволено да повдигнеш леко вежди, НО не и да налетиш на бой, само защото ти се струва, че атрактивните мъже около нас са смъртна заплаха за теб.

8. Като стана дума за ревност…

Да, много си падаме по привлекателните мъже от филмовия екран. Даже си фантазираме за тях понякога. Но това не значи, че искаме да сме с тях (вече не сме на 14 години). Това, че намираме Джони Деп за секси, не е заплаха за теб. Ако не харесвахме нито един известен мъж, по-скоро би трябвало да се притесняваш за нас… Така или иначе, не възприемай това за заплаха – не е.

9. Обичаме те и искаме да сме с теб, но понякога мечтаем тръпката на влюбването да се появи отново…

Може да звучи крайно, но фактът си е факт: жените просто са пристрастени към любовта и любовните истории. Обичат да четат за тях, да ги гледат във филмите, да си мечтаят да ги изживеят. Иначе казано, да, харесва ни чувството, че имаме връзка, че обичаме мъжа до себе си и че сме щастливи с него; но просто нищо не може да се ставни с онова шеметно, гъделичкащо чувство, което жената изпитва, когато в живота й се появи нов мъж и тя започне да се влюбва в него. Затова, въпреки че сме щастливи във връзката си, част от нас винаги ще копнее за това усещане. (Защо според теб си умираме за романтични филми?) Това обаче НЕ трябва да те притеснява, дори напротив – фактът, че сме избрали да сме с теб вместо тръпката от всяка нова любов може само да те радва.

Домакинстване

10. Оценяваме всичко, което вършиш за общото благо

Може би не ти казваме достатъчно често „Благодаря, че оправи леглото”? Ако жените не казват тези неща, то е защото има много други, които също ни се иска да направиш… Но това не значи, че не сме признателни за всичко, което правиш. Всъщност, дори да не си много съвестен в нещата, които те молим да свършиш, вината може би е в нас – жените си мислят, че има само един правилен начин да се свърши една домакинска работа и това е техният собствен начин. Затова можем да ти предложим сделка – ако отвреме навреме хвърляш боклука, без да забравяш да сложиш в кошчето нова торбичка за боклук и още няколко подобни жеста, непременно ще чуеш някоя похвала и всички ще са доволни и щастливи.