Московски: Слаб 2 на Кабинета в сектор "Транспорт"

"Там реално България може да бъда ощетена и да загуби средства поради некадърността и безхаберието на сега управляващите"

Слаб 2 е оценката на кабинета „Орешарски” в сектор "Транспорт". Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на транспорта Ивайло Московски по време на пресконференция на партията относно отчета за дейността на управляващите, предаде Агенция „Фокус”.

Според него, по документи изпълнението на големите инфраструктурни проверки продължават, но той заяви, че това не е така и допълни:" Нито "Хемус", нито "Струма" ще я има. На всичкото отгоре по „Струма” ще трябва да се върнат парите, изхарчени до тук" обяви Московски и допълни, че и транспортните жп коридори най-вероятно няма да бъдат завършени в срок. По думите му, най-голямата оперативна програма "Транспорт", която е имала потенциала да поеме неусвоени средства от други оперативни програми вече е рискова.
"Там реално България може да бъда ощетена и да загуби средства поради некадърността и безхаберието на сега управляващите". Ивайло Московски заяви още, че финансовите статуси на летища са спаднали с 3-4 пъти, а в БДЖ цари тотален хаос. "Въпреки непопулярните мерки, които предприехме, всичко спря", обясни депутатът от ГЕРБ и заяви, че 100 млн., с които са намалени задълженията на БДЖ всъщност са направени от ГЕРБ. По темата енергетика, Московски заяви, че не може да се направят финансови отчети, тъй като отчетите на НЕК и БЕХ ги няма.
"По електронно управление ми се стори някъде че видях отчет за въведени 500 електронни нови услуги, или е някаква шега, или някой лъже безогледно.", каза още Московски и заяви, че сигурно са объркани нулите. Ивайло Московски допълни, че ако има 5 нови електронни услуги, изработени и пуснати от управляващите, ще поздрави.