РК Варна втори на държавното по ръгби 7

Спорт

08-06-2014, 17:03

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шампион е тимът на НСА

Тимът на НСА стана шампион на България по ръгби 7. На финала на държавното първенство столичани разгромиха РК Варна с 49:0 и заслужено вдигнаха купата за първото място. Преди това отборът на Спортната академия се справи на полуфинала с Валяците (Перник) и спечели безапелационно своята група. Момчетата на Павел Велков взеха купата по-впечатляващ начин, след като допуснаха да им отбележат само 7 точки и то в груповата фаза от Локомотив (София). През тази година надпреварата се проведе в един ден на стадион „Спартак” във Варна.

Страхотен турнир изиграха и варненските състезатели, които бяха на крачка от титлата, но в последния мач отстъпиха на шампиона, чийто състав е изграден основно от национални състезатели. Капитанът Радослав Дамянов поведе своите още от първия мач, подкрепян от Мануел Поповски, французина Жан-Баптист Алмераз и няколко от по-младите момчета в клуба.

В групата селекцията на Пламен Киров победи Янтра (Габрово) с 19:17, а след това надигра и Ботев (Бургас) с 31:21. В последния си мач домакините завършиха 5:5 с Валяците (Перник). На полуфинала варненци пък се справиха с Локомотив (София) с 24:5. Всички момчета в отбора се раздадоха на 100% и оправдаха доверието на своя треньор, който пък остана изненадан от класирането.

На трето място завършиха Валяците, които в малкия финал прегазиха Локомотив с 26:5. Петото място остана за Балканските котки (Берковица), които надделяха с 33:5 над Янтра. На последната седма позиция приключи бургаският Ботев.

Отборите бяха наградени от новия президент на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров, който остана доволен от провеждането на турнира. Купи и медали връчи и генералният секретар на родната централа Георги Маринкин.