Здравеопазването ни също е в колапс

"То вече не може да бъде реанимирано след едногодишния експеримент, наречен "Андреева"

Българското здравеопазването е в колапс. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ за дейността на кабинета Орешарски в сектора "Здравеопазване", предаде Агенция „Фокус”.

Атанасова заяви, че ако се погледнат всички изпълнени или в процес на изпълнение мерки на Министерството на здравеопазването, ще се стигне до извода, до който ГЕРБ, както и всички медици и пациенти са стигнали, а именно ,че българското здравеопазването е в колапс. "То вече не може да бъде реанимирано след едногодишния експеримент, наречен "Андреева", заяви тя и допълни, че в отчета министър Андреева е коментирала, че е изпълнен анализът на състоянието на Спешната помощ.
"Странно заключение, като се има предвид, че през предходната седмица г-жа Андреева не знаеше дори на един Център по спешна медицина в София какъв е броят на персонала, колко са линейките, които обслужват Столична община, колко са екипите и какви са възнагражденията".

 По отношение на изградената единна информационна система в сферата на здравеопазването Атанасова посъветва присъстващите да ползват със здраве тази система, изградена от Министерството на здравеопазването.
По въпроса с актуализираните медицински стандарти, които са критерий за качество бившият здравен министър заяви, че последната актуализация е извършена през май 2013г. т.е. преди съставянето на този кабинет.
Десислава Атанасова определи различните форми на активност на настоящия министър на здравеопазването като граничещи с психиатрична диагноза. "Факт е, че гилдията на българските лекари и сестри направиха опело на българското здравеопазване и запалиха свещ пред сградата на Министерството. Това за здравеопазването е достатъчен отчет, колкото по-рано това правителство си отиде, колкото по-рано експериментът "Андреева" приключи своята дейност на министър, толкова по-добре за здравето на нацията