Дъщерята на Таня Масалитинова: Умря в ръцете ми

Общество

08-06-2014, 21:39

Автор:

Румина Янева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина великата актриса Таня Масалитинова

"Мама почина от рак на стомаха за 4 дни", казва Вера Есауленко

Легендарната българска театрална и киноактриса Таня Масалитинова почина на 31 май т. г. в събота на 92 години. В последното си интервю през февруари, тя призна: "Господ ме наказва с този дълъг живот заради греховете ми! Искам смъртта, не ме е страх от нея, но се моля да бъде лека!"… Таня винаги споделяше, че се надява в един по-добър свят да бъде отново с любимите си хора – със съпруга си Леонид Есауленко, който болезнено й липсваше през последните години, с голямата си приятелка - актрисата Славка Славова, и с всички близки на сърцето й хора, които са си отишли преди нея. Оказва се, че от 2 години великата актриса е страдала от рак на стомаха, без да знае това, защото не е чувствала никакви болки!, разказва пред БЛИЦ дъщеря й Вера Есауленко.
Нямаше смисъл да я отварят! Нищо не можеше да се направи! В сряда и четвъртък беше в болницата, в петък я изписаха и тя в събота почина.
Предишните дни си беше много добре. Излиза на разходка с проходилката, беше много доволна, говорихме си за времето, общи наши си неща... Нищо специално не е казала, не е предчувствала нищо. Не, не, нищо, нищо!
Беше си здрава, нищо не я болеше и... изведнъж!... От 2 години е бил този рак и туморът е растял!
Молеше се за лека смърт… Нищо не ми сподели – само мълчеше и охкаше! Само една минута, преди да умре, отрони: “Знаеш ли, Славка /Славова – б. а./ беше сега при мен!”… И ми показа къде точно е стояла до леглото й.“