Цар Симеон с четирима колоездачи в Сърбия

Спорт

09-06-2014, 16:05

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на пловдивчани се договори с националния селекционер да освободи Генов, Ажи и Беев

С четирима млади състезатели тръгна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" за участие в традиционно силното международно състезание „Трофеят на панаирните градове" в сръбския град Нови Сад, известен още като „Велика трка на Нови Сад”.

В състава главният треньор на „царистите" Петър Павлов вкючи юношеските национали Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев, както и Денис Добрев, съобщи самият той преди заминаването на тима за Сърбия.

Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев бяха поканени да се включат в състава на юношеския национален отбор на България за този тур в Сърбия, но в последния момент Петър Павлов се договори със селекционера Людмил Киров да пусне тримата пловдивчани да участват със своя клубен отбор в Нови Сад, а в държавния тим на тяхното място да заминат момчета от Пазадржик, Бургас и Троян.

„Велика трка на Нови сад” е от категория 1.1 за юноши старша възраст и за младежи и е от включена в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I.

Турът в Нови Сад ще се проведе за 14-та поредна година. По традиция надпреварата събира много от най-добрите млади бегачи от Европа и се ползва с голям авторитет.