Ако сте от любителите на безмесната кухня, леките храни и необичайните вкусови комбинации, то днес ще ви предложим три летни рецепти, които ще ви очароват! Освен че ще се изненадате от крайния резултат при смесването на продуктите, цялото приготвяне няма да ви отнеме повече от 30-тина минути.
Печени пикантни моркови с канела
Продукти:
6 големи моркова
1 щипка канела
1 щипка червен пипер
1 щипка лют червен пипер
1 щипка чесън на прах
хималайска сол
1 с.л. сусамово олио
½ с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете морковите на големи и плътни ленти. Към тях добавете подправките и разбъркайте добре, като за салата. Прибавете олиото и зехтина, и пъхнете в нагорещена фурна на силен огън за около 20 минути.
Салата с диня и моцарела
Продукти:
1 средно голяма диня
моцарела
мента
пресен босилек
орехови ядки
бадеми
хималайска сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете динята на кръгове с дебелина около 4-5 см. Изрежете кората с остър нож. Поставете резена в салатна чиния. Наредете няколко парчета моцарела отгоре й. Например една топка на 10 филийки и разделени по 5 на парче. Измивате и нарязвате ментата и босилека, като съотношението им е 2:1. Поръсвате върху моцарелата, а след това и с натрошените ядки. Малко сол и зехтин накрая и готово.
Яйчени хапки с авокадо
Продукти:
няколко добре сварени яйца
1-2 бр. авокадо (в зависимост от броя на яйцата)
майонеза
горчица
чесън на прах
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме яйцата, след което ги разрязваме по дължина и вадим жълтъка. В отделна купа правим крем от жълтъците, настърганото авокадо, лъжичка майонеза, лъжичка горчица, лимонов сок по желание, щипка чесън на прах, сол и пипер на вкус. Точната пропорция на продуктите зависи от количеството яйца и броя на хапките, които искаме да приготвим. Важно е да запомните, че сместа за пълнежа трябва да е достатъчно гъста, за да не се разтича след като напълните яйцето с нея.
Източник: beu.bg