Панихида за Паоло ...

Почитат с панахида паметта на трагично починалото момченце

Стара Загора не спира да плаче за 4-годишния Паоло. Всеки ден купчината с цветя и играчки на лобното му място расте - и до днес покрусени старозагорци на различна възраст спират, за да оставят цвете и да отправят молитва.

"Утре- 10.06.2014 г. (вторник) се навършват 9 дни от трагичната смърт на малкия Паоло. Нека заедно почетем паметта му. И нека в мир почива душата му, но не и нашите..."- призовават организирани в социалната мрежа майки. В 10,00ч. всеки, който желае да покаже съпричастност към трагедията на почерненото семейство, може да присъства на панахидата, която ще бъде отслужена в храм "Света Богородица".

От 2 юни, когато се бе убит Паоло, до този момент не спират инициативите в памет на детето и протестите срещу безумията на пътя.
Безмерна е загубата на родителите, чакали с години своите рожби Паоло и Анджела, заченати ин витро.
„В момента изпитвам вина, че съм жива, че ям, че дишам, пия вода, а моето дете не може. В същото време изпитвам вина и към другото си дете”, разказа през сълзи майката

на 4-годишния Паоло. „Той излезе с тротинетката, а Анджела - с колелото си. След това дойде и тяхното приятелче, да карат колела”, разказа Красимира Иванова в емоционално интервю пред

Нова телевизия.
„Паоло дойде усмихнат и щастлив и каза: „Мамо, знаеш ли кой е тук? Виктор! Ще караме колела”, продължава разказа си майката. След това се случва и трагедията и малкият Паоло е прегазен от джип.
„Когато видях детето си, не знаех как да си пусна телефона, как да набера 112. Паднах на колене пред една жена и я помолих да набере 112. Тя ми каза, че вече са извикали. Отидох при детето ми, просто се надявах да диша. Исках аз да бъда на негово място”, заявява Красимира Иванов.
Тя иска шофьорът, прегазил сина й, да се изправи достойно и да понесе наказанието, толкова колкото определи съдът. „Какъв цинизъм е да убиеш дете и да имаш очи да застанеш пред хората и да кажеш, че са те били, спукали са ти тъпанчето”, пита майката.
Тя се заканва никога повече да не подмине нарушение. „Ще бъда безкомпромисна, където видя нарушение, ще подавам сигнал”, допълни Красимира Иванова.

Екип на Нова телевизия се опита да вземе интервю и от шофьора, прегазил Паоло, но безуспешно.