Десет българи влизат в основната схема в Бургас

Водачът в схемата Тихомир Грозданов ше играе в първия кръг срещу Александер Фавро от Франция

Точно десет са българските тенисисти, които започват във вторник участието си в основната схема на международния ITF турнир за мъже в Бургас, който е под патронажа на кмета на града Димитър Николов и е с награден фонд 10 000 долара.
 
Водачът в схемата Тихомир Грозданов ше играе в първия кръг срещу Александер Фавро от Франция, като двубоят е в програмата за сряда, съобщи главният съдия Веселина Донева.
 
Другият поставен българин е №4 Димитър Кузманов. Пловдивчанинът стартира с мач с италианеца Рикардо Бонадио, който също е в сряда.
 
Петима българи започват срещите си утре. Два от двубоите срещат сънародници. Участващите с "уайлд кард" Пламен Милушев и Габриел Донев откриват програмата в 10 часа на корт №3. По същото време на пети корт играят единственият наш представител, преодолял квалификациите Данаил Търпов и Велислав Чолаков, който също е с покана от организаторите от БФТ.
 
Във вторник Петър Трендафилов среща Сам Бътлър от Великобритания. Трендафилов и Динко Халачев са водачи в схемата на двойки в Бургас.
 
В сряда ще има още един български двубой. Той противопоставя Валентин Димов на държавния шампион до 16 години Тони Нейков. Динко Халачев среща квалификанта от Румъния Драгош Игнат.