Да поговорим за безопасността на храните!

Мисия Пловдив

10-06-2014, 07:19

Снимка:

aspekti.info, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Международна конференция в ПУ

11-а Международна конференция по физика на храните организира Физическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 10 до 12 юни. Форумът ще се проведе в сградата на Ректората на висшето училище, на ул. „Цар Асен“ №24. Официалното откриване е днес от 13:00 часа в зала „КОМПАС“.

Събитието има дългогодишна традиция и е част от серия конференции, организирани на всеки две години от Международното дружество по физика на храните. В рамките на тридневната програма се провокира дискусия за физичните свойства на храната и физическата основа на някои иновативни технологии в хранително-вкусовата промишленост.

Експерти от академичните среди и представители на индустрията имат възможността да се срещнат, за да обменят мнения или да планират разработване на бъдещи планове за научноизследователска дейност и ново оборудване. Участниците в конференцията ще разгледат теми като „Определяне на физическите параметри на храните“, „Качество и безопасност на храните“, „Ефекти на радиоактивност и замърсяване на въздуха в хранителния сектор“, „Полимерната и нанонауката за храните“, „Научни изследвания и иновативни технологии в хранително-вкусовия сектор“ и др.

Международната конференция е под патронажа на заместник-ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Невена Милева.