Мъж избоде очите на снаха си пред малките й деца

Крими

10-06-2014, 08:33

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бил я жестоко, нарязал й китките

Дядо-сикх избоде очите на снаха си пред очите на нейните малки деца, защото смятал, че тя има афера с мюсюлманин. За деянието си той ще лежи 11 години в затвора, пише БЛИЦ.

По време на атаката 51-годишният Манджит Сингх Миргинд хванал за косите Джагир Миргинд и я завлякъл в собствената й кухня, където първо я бил жестоко, а след това й нарязал китките и очите й, докато крещял: “Ще те убия“.
Децата на Миргинд – на 3 и 6 години – са гледали в ужас нападението, извършено в дома на майка им в Кенсингтън в Източен Лондон на 18 декември миналата година. Те умолявали своя дядо да спре да кълца майка им, но напразно. В резултат на атаката майката е частично сляпа и с двете очи, а децата вече не могат да спят сами и постоянно сънуват кошмари.
Откаченият Манджит бил убеден, че снаха му „спи с пакистанец“ и е „обезчестила неговото семейство“. За нещастие, Миргинд разчел грешно ситуацията, когато снаха му станала жертва на серия телефонни шеги.
След нападението той избягал от къщата, а съпругата му повикала линейка. По-късно Миргинд се предал на полицията и е признал всичко.
В съдебната зала в Лондон бащата на четири деца, Миргинд гледаше в земята, докато бе осъждан на десет години и осем месеца лишаване от свобода. В съда стана също ясно, че Миргинд е лидер на местното общество на сикхите. В изявление, прочетено от неговия адвокат, той заяви: „Аз съм трудолюбив семеен човек, който напусна своята работа, за да се грижи за своята болна майка преди седем години. Бях стресиран и нищо не извинява моите действия. Опитвах се да я защитя. Аз съм миролюбив и честен човек и знам, че нямам право да се извинявам, но искам да кажа пред съда колко много съжалявам за постъпката си“.