Родителите на премазани от циганин младежи: Да се върне смъртното наказание!

Крими

10-06-2014, 09:11

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

При катастрофата край Луковит загинаха две момчета, едно момиче е в кома и се бори за живота си

Близки и приятели на четиримата младежи, които станаха жертви на адската катастрофа край Луковит, искат връщане на смъртното наказание.

При кървавия сблъсък на 5 май на място загиват 20-годишният шофьор и момчето, което се вози зад него. Влади, Цвети, Ники и Иван тръгват към София, където Влади и Цвети трябвало да държат изпит, тъй като са студенти по „Право”. На 5 км от Луковит обаче в тяхното платно връхлита БМВ, поръчков модел, и удря челно колата на младежите. Шофьорът Влади завърта волана на дясно. При удара умира той и момчето, возещо се зад него.Зад волана на бавареца е 30-годишният Хуриет Сюлейманов – стар познайник на полицията, рецидивист с 93 дела. Уплашен от кръвта на пътя, ромът бяга и прави опит да се укрие. С него пътува 24-годишната му приятелка. Мъжът я кара да каже, че тя е шофирала злополучното БМВ. Като разбира, че при катастрофата са убити двама младежи, момичето се отказва и заявява, че именно Хуриет е шофирал немското возило, пише БЛИЦ.
Почернените родители на двете загинали момчета, майката на Цвети, приятелите на младежите от Плевен се събраха за пореден път пред камерата на Нова телевизия, за да заявят решимостта си, че искат връщането на смъртното наказание. „Ако бъде гласувано това предложение в Народното събрание, за нас това наказание няма да влезе в сила. Но искаме смъртната присъда да стряска всички, които ще седнат в колите си пияни или дрогирани и ще полетят по пътищата като луди. Искаме убийците на пътя да получат най-тежката присъда“, коментира майката на Влади.
Приятелката на загиналия й син - Цвети още е на командно дишане. Лекарите от болницата в Плевен полагат всички усилия момичето да отвори очи. „Всеки ден сме при нея. Докторите ни окуражават, но всеки ден произнасят една и съща фраза: „Ако тя се събуди“, казва с мъка майката на Цвети.