15 туристически маршрута предлага “Пъстрото лице на Добруджа” (видео)

Мисия Добрич

10-06-2014, 11:36

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Приключи работата по проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който бе реализиран от Община град Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик и Каварна.

Проектът продължи 24 месецан и бе финансиран по Оперативна Програма „Регионално развитие“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 486 245 лева.

Разработени са 15 туристически маршрута, предлагащи специализиран, здравен, природен и културен туризъм, чрез които ще се избегнат сезонността и концентрацията в морските курорти. Маршрутите представят туристическия ресурс на новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ – слънце, море, красива природа, древно минало и модерно настояще. Те включват повече от 30 природни и културно-исторически обекти, организирани в балансирани и интересни турове, адаптирани към търсенето и очакванията на туристи от различни възрастови групи с разнообразни интереси, като част от тях са особено подходящи за туристите, които вече са гости на черноморските курорти.

По проекта бе изработен пакет от продукти, който съдържа туристически алманах, рекламни сувенири, интерактивна презентация и GPS карти на региона, сайт dobrudzha.com, интернет банери в туристически сайтове, четири рекламни билборди, два рекламни винила на летище София, тридесет информационни и десет указателни табели и др., с единна концепция и дизайн. Създадена е „банка“ от мултимедийни продукти – „Медиятека“ - имиджов рекламен видео клип (удостоен с награда в категория „Природа и екотуризъм“ на Х Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“), пет продуктови видео филма, излъчвани по БНТ 1 през м. март 2014 г. Проведена бе широка кампания за публично разпространение на рекламните и информационни материали.

„Пъстрото лице на Добруджа“ бе представено на международни туристически борси в Лондон, Берлин и Букурещ и национално туристическо изложение в София пред потенциалните целеви групи и бенефициенти и бе създадена информационна „банка“ – контактна листа с координати на заинтересованите страни.