Близките на изчезналата Катя са я разпознали в тялото на удавеното момиче

Следродилна депресия може би е причина за кризата, в която е изпаднала

Удавеното момиче, чието тяло изплува вчера на Централния плаж във Варна, е разпознато от близки роднини, които тази сутрин са били в катедрата по "Съдебна медицина", където е извършена аутопсията на трупа, съобщи БЛИЦ.

Удавницата е на 34 години, от Варна, с инициали К.К., уточни за Varnautre.bg говорителят на ОД на МВР-Варна.

Вече няма съмнение, че това е Катерина Кънева, за което още вчера говореха множеството съвпадения, най-фрапиращите от които - татуировки на лявото рамо и гърба, гривна със сини мъниста на глезена. 

Катерина скочила от парапета на стария мост на Рибарския плаж около 4 ч сутринта на 5 юни и започнала да плува в бурното в тази нощ море. По информацията в първите часове на деня в четвъртък единствените свидетели за това били охранител и барман от съседни заведения, които разказали пред репортер на БЛИЦ, че дошла по алеята и изведнъж се втурнала към заведението "Пунта кана", което се намира на стария мост, хвърлила стол в морето, а след това скочила и тя. Започнала ту да върви, ту да плува. Очевидците не се притеснили от факта, че високата 1,70 м слаба жена е влязла посред нощ в морето при силното вълнение, тъй като според тях била видимо пияна и след като изтрезнеела, щяла да излезе сама. В един момент обаче решили да позвънят на тел. 112.

Малко по-късно в четвъртък стана ясно, че свидетели на трагичната случка е имало много. "Към 4.15 ч ми се обадиха приятели и казаха, че са били точно в "Пунта кана", цяла компания, и че гледат как някакво пияно момиче се дави", разказа читателка на Varnautre.bg. Плажът пред съседната дискотека "Екстраваганца" също е бил пълен с хора. "Просто стояха и гледаха как плува, не съм забелязала някой нещо да й вика или да се опитва да прави нещо. Междувременно дойдоха и полицаи, които не ме пуснаха да изляза от дискотеката на плажа", коментира и пряка свидетелка на случилото се. 

"Всички говорят, че Катя, жената на Косьо е изчезнала", сподели нейна приятелка, която се свърза с редакцията на Varnautre.bg, за да търси информация за самоличността на удавеното момиче. "Не можем да се свържем нито с нея, нито с близките й, много сме притеснени", допълни тя. За последно в сряда Катерина е била забелязана в едно от крайбрежните заведения на  Централния плаж, в което се събират хората, от нейната компания. Повечето посетители в плажния клуб я познават от години. "Катя си е малко луда, но е на периоди. Дълго време си е съвсем нормален човек, но има моменти, когато прекалява с алкохола и прави глупости", споделя неин познат. "Иначе е много мило и добронамерено момиче. Последните седмици обаче нещата доста ескалираха. Гонили са я поне от две заведения. Вдигнали са ръце", обяснява още той и допълва, че Катя "и друг път е изчезвала, но откакто има дете, не се е случвало такова нещо".  

34-годишната Катерина става майка миналата година - синът и Мати през април навърши 1 година. Малко след това бащата на детето й, приятелят й Константин, заминава за Лондон. Там той работи във фирма за климатици. Катя и детето също отиват с него. Тази година тримата се връщат във Варна преди Великден и заедно с бабите и дядовците празнуват първия рожден ден на Мати. После Косьо се прибира обратно на работа. Катя е трябвала да го последва на 18 юни. Във Варна тя се е грижила сама за сина си. Не е била в добри отношения нито с майка си, нито с майката на мъжа си. Една от причините най-вероятно е поведението й през последните седмици. Общувала е единствено с баща си. "Бащата на Катя е много интелигентен човек, не мога да повярвам, че не се е опитал да й помогне. Катя е едно много мило дете, толкова добра и лъчезарна", разказва Лиляна, чийто син е близък приятел на Катя. Самата тя се е сближила с нея покрай работата си на Централния плаж, където е лекар в спасителната служба. "Всеки ден идва при мен. Последно се видяхме в неделя, беше посиняла от студ и й дадох жилетката си. Преди това пък тя ми донесе книгата на Дийпак Чопра "Защо сте гладни?", после видях, че ми е написала посвещение. Не, не мога да повярвам, че това е Катя", разказа вчера лекарката, която бе сред първите, видели тялото на удавеното момиче. "Не е тя! Не е възможно!", изплака Лиляна и после добави: "Да, напоследък имаше проблеми - и с майка си, и със свекърва си, но тя толкова много си обича детето. Просто не мога да си представя, че би го оставила. Знаете ли какъв красив син има и дава всичко за него. Според мен като лекар и жена всичките й проблеми и кризи се дължат на следродилната депресия и не мога да повярвам, че никой не й е помогнал да се справи с това!", категорична е приятелката й и допълва: "Знам какво се говори, че са я гонили няколко пъти от заведенията, но аз съм я виждала винаги през деня - интелигентно и мило момиче".

Вчера в 16 ч, точно пет дни след като Катерина Кънева е скочила в морето, то я върна обратно, отново пред погледите на десетки хора, много от които лично я познаваха.