Добре дошли и сбогом, Буена Виста!

Пловдив Лайф

10-06-2014, 13:33

Снимка:

empireonline.com

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Пловдив посреща за пръв и последен път посланиците на кубинската музика

Посланиците на кубинската музика по света, "Буена Виста Соушъл Клъб", се сбогуват с българската си публика. И ако до този момент емблематичната формация е идвала няколко пъти в България, то Пловдив ще има честта да я посрещне за първи път. И за последен!

На 1 юли на Античния театър ще излязат всички живи членове на оригиналната група, плюс тези, присъединили се към нея по-късно.  Очакванията са за уникално двучасово шоу, разказаха организаторите от "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн актс".

За хубаво или за лошо това е един от последните концерти на групата в последното им турне, посочи зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.  Един уникален проект повече няма да съществува. За нас е голяма чест да приемем кралете на кубинските ритми на Античния театър. Времето се очертава много хубаво. Надявам се да стане празник за меломаните, заяви той.

Концертът ще стартира точно в 20 часа. Стана ясно, че датата е съобразена с възможностите на групата, а не е търсен специален ефект, за да съвпадне тя с така любимия на пловдивчани 1-юлски празник Джулай морнинг.

България е третата страна – след Чехия и Румъния, в която пристигат кубинците.

Турнето ще е много дълго. Ще обхване цяла Европа, а следващата година ще са датите за Северна Америка. Идват с интересните си костюми, самостоятелни гримьорни и целия си магически арсенал, попит с кубинския дух. Но като цяло са скромни, разкриват организаторите.

Продажбата на билетите върви добре, похвалиха се още те. За Пловдив цените варират от 40 до 60 лева.