Добре дошли и сбогом, Буена Виста!

Пловдив Лайф

10-06-2014, 13:33

Снимка:

empireonline.com

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Пловдив посреща за пръв и последен път посланиците на кубинската музика

Посланиците на кубинската музика по света, "Буена Виста Соушъл Клъб", се сбогуват с българската си публика. И ако до този момент емблематичната формация е идвала няколко пъти в България, то Пловдив ще има честта да я посрещне за първи път. И за последен!

На 1 юли на Античния театър ще излязат всички живи членове на оригиналната група, плюс тези, присъединили се към нея по-късно.  Очакванията са за уникално двучасово шоу, разказаха организаторите от "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн актс".

За хубаво или за лошо това е един от последните концерти на групата в последното им турне, посочи зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.  Един уникален проект повече няма да съществува. За нас е голяма чест да приемем кралете на кубинските ритми на Античния театър. Времето се очертава много хубаво. Надявам се да стане празник за меломаните, заяви той.

Концертът ще стартира точно в 20 часа. Стана ясно, че датата е съобразена с възможностите на групата, а не е търсен специален ефект, за да съвпадне тя с така любимия на пловдивчани 1-юлски празник Джулай морнинг.

България е третата страна – след Чехия и Румъния, в която пристигат кубинците.

Турнето ще е много дълго. Ще обхване цяла Европа, а следващата година ще са датите за Северна Америка. Идват с интересните си костюми, самостоятелни гримьорни и целия си магически арсенал, попит с кубинския дух. Но като цяло са скромни, разкриват организаторите.

Продажбата на билетите върви добре, похвалиха се още те. За Пловдив цените варират от 40 до 60 лева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен