В неделя е Видовден!

Това е денят, в който ще прогледнем

Премиерът Пламен Орешарски се готви да подаде оставка в петък, твърдят източници от "Позитано", цитирани от информационните сайтове.

Точно за 55-годишнината на лидера Бойко Борисов, министър - председателят е решил вместо честитка да изкара третия плик, пише Faktor.bg. Любимият виц на българския премиер, който често разказвал, гласи:

Един министър оставя на наследника си три плика и му казва: „При проблем отваряй по един. При първия политически трус новият министър отворил първия плик и прочел „Обвини мен”. Съветът свършил работа. Втора криза – втори съвет „Прави промени! Сменяй хора.” И този път се получило. Ударила и третата криза. Министърът, разтреперан отворил последния плик. Прочел „Сядай и пиши три плика!".

По предварителен сценарий, дебатите по вота ще се проведат в четвъртък в Народното събрание, а в петък ще премине и гласуването. Ако правителството оцелее, Орешарски с достойнство щял да си подаде оставката сам, твърдят осведомени.

Дали дойде време да остави трите плика на служебния премиер и кой как ще гласува, все още не е съвсем ясно. Ако това се случи до две седмици, България ще има служебен кабинет, а в края на септември ще гласуваме за нов парламент.

Напрежението Орешарски-Станишев е достигнало връхната си точка след твърдото "не" на премиера за проекта "Южен поток". От ДПС пък обмисляли да го предложат за служебен премиер като награда, информира Faktor.bg. Преди дни депутатът Йордан Цонев заяви, че "премиер от типа на Пламен Орешарски е подходящ за ръководител и на това, и на следващо правителство".

В неделя е Видовден! Според българската народна митология, на този ден ще се види грехът ни и ще ни се потърси сметка за него. Това е денят, в който ще прогледнем. Видовден е ден на разплатата, в който политическите ни мъже трябва да свалят картите за бъдещите си намерения!