Откриха 12 трупа в камион в Мексико

Марко Хигуера, прокурор на Синалоа, каза пред медии, че всичките жертви са от мъжки пол, но никой от тях не е идентифициран

Властите откриха 12 трупа на убити хора в каросерията на камион в мексиканския щат Синалоа, където насилието рязко се увеличи след ареста на наркобарона Хоакин "Късия" Гусман през февруари, предаде БГНЕС.
Служител на прокуратурата уточни, че трима от убитите били с бойни жилетки "все едно са полицаи". Не е ясно дали убитите - всичките са с огнестрелни рани – са полицаи или престъпници. Това е последната случка от планината убийства, извършени от наркокартелите, в която от 2006 г. досега са убити 90 000 души.
Гусман, който беше начело на наркокартела Синалоа и беше най-издирвания наркобарон в света, беше арестуван през февруари в Сулиакан, столицата на щата. От февруари досега убийствата в Синалоа са отбелязали скок с 25%, сочи статистика на властите. От идването си на власт през декември 2012 г. президентът Енрике Нието се опитва да отклони вниманието на общественото мнение от убийствата в битката срещу наркокартелите към успехите си за реформи в икономиката.