И НФСБ иска незабавни предсрочни избори

От партията твърдят, че само ново правителство може да спаси страната от гибел


НФСБ е поредната партия, която издигна глас за незабавни предсрочни избори. Според националистите вотът трябва да се проведе възможно най-скоро.
„България няма време за губене! При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондовете, страната ни има само един изход – незабавни предсрочни избори. Избори, които да сложат край на агонията на този парламент и да дадат възможност спешно да бъде съставено ново правителство с нов кредит на доверие. Правителство, което би могло да спаси страната и да сложи край на продължаващата 25 години катастрофа”, заявяват от НФСБ.
Националният фронт за спасение на България застава категорично против протакането, оправдаването с парламентарни процедури и свикването безсмислени Консултативни съвети при Президента. Парализата на институциите вече е факт, държавната администрация на практика не функционира. Единственото, което се извършва, са нови скандални назначения и съмнителни сделки, казват от НФСБ.
От Националния фронт поискаха предсрочни избори още преди да започнат масовите улични протести в София.
„Още тогава беше ясно, че парламентарно мнозинство и правителство, съставени безпринципно и под диктовката на задкулисни играчи, могат само да задълбочат кризата.
Затова сега НФСБ призовава Народното събрание и Президента на републиката да предприемат незабавни действия за незабавно насрочване на предсрочни парламентарни избори в името на Спасение на България”, се казва в изявление на НФСБ.