Йорданка Благоева откри Олимпийския фест в Албена

Спорт

11-06-2014, 08:40

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

В Албена започна седмото издание на спортния фестивал „Олимпийски надежди“. Събитието беше открито от вицепрезидента на БОК и шеф на федерацията по аеробика Йорданка Благоева. На официалната церемония присъстваха Стефан Китов - председател на Българска федерация по тенис на маса и Руслан Йорданов – старши мениджър «Спорт» в Албена АД.

„Искам специално да благодаря на всички вас, на ръководотителите и треньорите ви, че сте тук, в Албена, където условията за провеждането на турнира са отлични.  Пожелавам ви приятни емоции и съм уверена, че всеки един от вас ще даде максимума от възможностите си. Силно се надявам и вярвам, че сред вас са новите европейски, световни, а защо не и олимпийски шампиони на България“, – обърна се г-жа Благоева към състезателите.

«Вярвам, че Вашите младост и амбициозност, съчетани с отдаденост и много труд, ще се превърнат в емблема за цяло поколение, в символ на триумфа на спортистите в България и Румъния. Нека седмия спортен фестивал Ви донесе увереността, че можете и ще продължите напред и нагоре. Нека Вашите победи винаги бъдат споделени от приятели и близки. И нека никога не забравите красивия курорт Албена – мястото, което е част от пътя Ви към олимпийския връх», заяви Руслан Йорданов.

В събитието участват близо 500 състезатели от България и Румъния, разделени във възрастови групи от 15 до 18 години. Те ще се съревноват в 7 вида спорт - плажна борба, тенис на маса, футбол, плажен волейбол, лека атлетика, баскетбол и плуване. В сряда са финалите и награждаването в отделните спортове и дисциплини.