Сигорни Уивър ще играе в "Аватар"

Нейната героиня загина в първия филм, но сега ще играе друг персонаж

64-годишната актриса ще работи отново с режисьора Джеймс Камерън по продълженията на блокбастъра му от 2009 г., който стана най-касовият филм за всички времена. Изглежда обаче, че Уивър, чиято героиня д-р Грейс Аугустин беше убита в първия филм, ще играе напълно различна роля в продълженията.

Сигорни и аз имаме дълга творческа история, датираща от 1985 г., когато направих "Пришълците". Ние сме добри приятели, които винаги са работели добре заедно, така че е хубаво, че тя се завръща в продълженията на "Аватар", съобщи Камерън в комюнике.

Както почитателите знаят, нейната героиня Грейс Аугустин загина в първия филм, така че тя ще играе различна и в много отношения по-предизвикателна роля в следващите филми. И двамата очакваме с нетърпение това ново творческо предизвикателство, новата глава от дългото ни и продължително сътрудничество, допълни режисьорът.

Актрисата е вторият човек, който подписва договор за участие в продълженията. Стивън Ланг, който изигра злия полковник Майлс Карич в първия филм, също ще се завърне в новата трилогия. Главните актьори Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се превъплътят отново в своите роли. Снимките на трите продължения на "Аватар" ще започнат по-късно тази година. Втората част се очаква да излезе на екран през декември 2016 г., последвана от третия филм година по-късно и от четвъртата част през 2018 г.