Внимание! Нова вълна „ало измами” в Бургас

Две баби изгоряха с общо 4 бона за един ден

Телефонните измамници пак се активизираха. Нова вълна от ужилени старци има в Бургас. Само за един ден две възрастни жени са загубили по 2 000 лева, след като са били измамени по отработените схеми „животоспасяваща операция на роднина” и „колет с пари от чужбина”.

На 10.06.т.г. около 10.00 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 70 годишна бургазлийка от к-с «Лазур», за това че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «животоспасяваща операция на близък роднина» за сумата от 1 800 лв., които предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
Около 14.00 ч. същият ден във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 65 годишна бургазлийка, живееща в кв. «Долно Езерово», за това че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «пратка от чужбина» за сумата от 2 000 лв., които предала на непознат мъж в центъра на квартала в района на газ-станцията. Работата по случая продължава от служители Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.