Пловдивчани на бунт срещу кучешка площадка (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

11-06-2014, 12:20

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Скандал се завихри при откриването на новия парк на ул. "Родопи"

Откриването на обновения парк на ул. "Родопи" в "Централен" прие драматичен обрат. Строежът на кучешка площадка изкара десетки родители на протест. Вместо благодарности, районният кмет Райна Петрова бе посрещната от викове и възражения.

Кучетата непрекъснато влизат, пикаят навсякъде, стопаните им поне да изхвърляха екскрементите им, а не децата ни да ги настъпват, негодуваше баща.

Опасявам се от инфекции. Сега, особено след като вече е позволено, ще има много кучета и не всички ще са добронамерени. Тук има и по-малки деца, едва проходили, някое куче може да се хвърли върху тях, дори и само от радост. Намам нищо против кучетата, но трябва да има някакъв паралел, категорична бе пловдивчанка.

Това е кучкарник. В Пловдив зелените площи са най-малко, а вие направихте така, че в центъра на града хората да разхождат кучетата си, тия зверове. Това е най-изостаналият град в България, нахвърли се и бойна баба.

Преди няколко години този парк бе буренак. Навсякъде в кал, нямаше обособени пътеки, посочи на свой ред Райна Петрова.

Ще продължим да изграждаме кучешки площадки през годината с оглед на това, че парковете трябва да бъдат запазени. Не може домашните любимци да съжителстват на едно място със спортни и детски площадки. Искаме и да предпазим, и да има равнопоставеност, каза Петрова.

Не се притеснявам, че гражданите имат недоразумение с кучешката площадка. Тя е прибрана точно на мястото, където е определена да бъде. Ако до две седмици, след като тя бъде открита недоволството продължава, то ще я превърнем в градина с пейки, зеленина и катерушки. Ще я преустроим на детски кът, но нека първо я открием и видим какъв точно е ефекта, категорична бе Райна Петрова.