Куртеан: Доре е по-добър от Хамза

Тази година ще се борим за титлата, сигурен е румънският халф на Ботев

Крилото на Ботев Пловдив Александру Куртеан даде интервю за румънските медии по повод наказанието на бившия му отбор Динамо Букурещ. „Кучетата” бяха извадени от участие в Европа заради финансови проблеми. Куртеан говори и за обстановката при „канарчетата”.

„Българският шампионат е силен, развива се. Тази година завършихме на четвърто място. Условията за тренировки и подготовка са супер. Имаме много игрища, модерен хотел на базата, фитнес и възстановителен център", каза Куртеан.

Попитан за отношението си към Юнес Хамза, Куртеан заяви:

„Той е много обичан в Ботев. Радвам се, че дойде. Трябва обаче да знаете, че Доре като че ли се справя по-добре от Хамза. И двамата са добри. Мисля, че през следващия сезон ще се борим за титлата", допълни още Куртеан.

Той говори и за предишния си клуб Динамо Букурещ.

„Знам какво се случва там. Играчите са разочаровани от всичко това, което стана през последните седмици. Изваждането от Европа е срам за клуба. В един момент те бяха на 12-о място, но в крайна сметка завършиха четвърти. Разочаровани са, защото искаха да играят в Европа. Но не заради тях, а заради клуба това не стана. Това е срам за Динамо", каза Куртеан.