Над 35 000 ежедневно в стария Несебър в пика на сезона

Туризъм

11-06-2014, 15:17

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Градът на ЮНЕСКО развива активно поклоннически туризъм

Средно между 35 000 и 40 000 души влизат ежедневно в Стария  Несебър в разгара на сезона, съобщи кметът на морския град Николай  Димитров. Една голяма част от тях идват на  поклонение. 

Първите групи летовници  от Румъния и Гърция, които посетиха града по Великден също бяха с цел поклоннически туризъм. Несебър има претенции  да бъде средище на култура и този вид туризъм, коментира градоначалника. Тази година беше отворен туристическия маршрут -  Духовния път в  града, който е по проект "Вяра в Несебър“  и включва  реставриране и отваряне  църквите Св. Йоан Кръстител” „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и  „Св. Параскева”.  От кметството очакват бум на интереса от страна на летовници към дохувния маршрут.

Градът е готов да посрещне и това лято потока от туристи. Несебър има нова визия и няма помен от сергиите с гащи и чорапи в Стария град. Според кмета Николай Димитров всички жители на стария Несебър с имоти на първите етажи, ще имат по-добри приходи тази година. „Наемите на търговска площ  на полуострова се вдигнаха и няма как това не се отрази положително на местните собственици на имоти“ каза още морският градоначалник.