Гласят кмета Николов за служебен премиер

Мисия Бургас

11-06-2014, 16:25

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Другата номинация е за столичния градоначалник Йорданка Фандъкова

Кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) е вероятната номинация за служебен премиер, говори се в политическите среди. Николов, който през февруари т.г. бе избран и за заместник на Бойко Борисов в партията, е един от най-успешните местни управници.

ГЕРБ-ери говорят, че той е почти сигурен вицепремиер, ако след избори партията получи мандат за съставяне на правителство. Друг политик, нарочен за премиер - столичната кметица Йорданка Фандъкова, вече отрече, че ще заеме поста.

Депутати обсъждат и екзотичната идея Пламен Орешарски да остане като служебен премиер, като някои от министрите му може да запазят постовете си. Така ще има приемственост в политиката на правителството и довършване на някои краткосрочни задачи, започнати по време на редовния мандат,пише "Труд".

Сред споменаваните за временния пост е и вицепрезидентката Маргарита Попова, която няколко пъти открито се противопостави на изказвания и действия на Росен Плевнелиев. Тя бе предложена за служебен премиер и от лидера на “България без цензура” Николай Бареков.