Няма риск да спре проектът на Бургас "Интегриран градски транспрот"

Мисия Бургас

11-06-2014, 17:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Николов: Бургас няма вина за спрените плащания, изрядни сме

Министерството направи опит да успокои за средствата по ОП "регионално развитие"

Няма опасност да бъде спрян най-мащабния проект за Бургас "Интегриран градски транспрот". За рисковете парите да бъдат спрени, преди дни информира бургаския кмет - Димитър Николов, защото част от средствата  оперативна програма "Регионално развитие" са спрени, заради пропуски. 

От МРРБ попързаха да успокоят, че вече са предприети са мерки за възстановяване на плащанията по приоритетни оси 1 и 3 на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Средства по програма "Регионално развитие" са спрени заради разминаваме между българското и европейското законодателство, заяви тогава кметът на Община Бургас Димитър Николов и изрази спокойствие по темата. Той увери, че проблемите могат да бъдат решени в рамките на седмица, при желание за диалог между МРР и Европейската комисия. Николов поясни, че имало грешки в обществените поръчки по проекта за "Интегриран градски транспорт", но те били предимно пунктуационни.

"Няма място за паника. Подобно нещо се случи и със средствата по  ОП "Околна среда" през 2011. Тогава пропуските бяха поправени в рамките на дни. МРР и ЕК ще изгладят несъответствията в законодателството си и средствата отново ще бъдат отпуснати", поясни кметът.