Избрани Новини
И прясната риба, не е съвсем прясна…
12-06-2014, 08:37
Снимка:DobrichUtre
Автор:DobrichUtre
Още по Темата:
Най-големите нарушения и конфискувани количества, които Областната дирекция по безопасност на храните е регистрирала за Добричко, са свързани с предлагането на охладената риба, съобщи радио Варна.
При извършването на проверка е важно да се удостовери произхода й. Уловът трябва да е от регистриран плавателен съд, а количеството, видът и датата се доказват чрез Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. “Това е гаранция, че рибата е от дълбоки незамърсени води, реализира се до няколко часа от чисти съдове”, коментираха от хранителната инспекция. “Знаем, че има дни, когато пасажът с риба е минал и предлагането е голямо. В този случай количество може да се съхрани, но с придружаващата документация за произход, вид, количество и дата на улова. Замразява се при минус 18 градуса, почистена и със стикер. Срокът е два месеца”, обясни подробно за бранша от Балчик д-р Милена Вичева от агенцията и посочи, че специално за нашия район, тъй като все още няма модерна рибна борса или предприятие, се прави компромис.
От 16 юни до края на август, припомням, гражданите, които ползват обекти по Черноморската ивица в Добричка област, могат да подават сигнали за нередности в изнесената приемна на Агенцията по храните в хотел “Добруджа” на курорта Албена.
Топ Новини