До седмици идват новите мощи в Черноморец

Животът

12-06-2014, 15:46

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Храмът ще съхранява нова ампула с телесна течност от Св. Николай

Мощи на Св. Николай Мирликлийски с сертификат идват от италианския град Бари за храма в Черноморец ,осиротял без светини след наглата кражба на 8 юни. Необходимо е време за да бъде издаден документът за  автентичността на на реликвата от базиликата" Св. Николай Чудотворец” в град Бари, Италия.  В едноименната църква в морския град ще бъде доставена ампула с течност от тялото на светеца. Тя изтича от останките  на Св. Николай  само веднъж в годината - в началото на май, и която е събирана в малки стъклени ампули.

"Дори полицията да не залови грабителя, проблем с мощите в Черноморец няма да има”, категоричен е директорът на НИМ Божидар Димитров. 

Преди дни неизвестни апаши изкъртиха решетката на прозореца на храма в Черноморец и откраднаха  мощи на Свети Николай , донесени през 2010 г. и на свети Спиридон,  пренесени от остров Корфу от кмета на Черноморец Добри Добрев. Заедно със светините  крадците отмъкнаха и 70 лева дарени от миряните.  Засега няма данни от полицията да се издирени авторите на посегателството.