Стани, мирно! Севернокорейският лидер нахока метеоролозите си!

Животът

12-06-2014, 16:07

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Метеоролозите на Северна Корея получиха официално предупреждение от лидера си... Нещо което със сигурност изглежда притеснително. Ким Чен-ун бил недоволен от многото неточни прогнози за времето, дължащи се на стари системи за наблюдение, съобщи btvnews.bg

 Забележката била отправена по време на посещение на Ким в държавната хидро-метеорологична служба, състояло се във вторник. На него може да се гледа като едно от малкото официални признания на бедната, но горда Северна Корея, че има проблеми с остарялата си техника.

 Страната често пъти е жертва на природни катаклизми като суши или наводнения. Смята се, че те са в основата на влошения хроничния недостиг на храни в страната.

 По време на визитата си в хидро-метеорологичната служба във вторник Ким е обиколил залите, в които се правят прогнозите и залите с комуникационните и сателитните системи, за да научи подробно как се извършват метеорологичните наблюдения и прогнозите за времето.

 Според севернокорейската агенция КЦТА лидерът е отбелязал, че има много неточни прогнози, тъй като метеорологичното наблюдение не може да разчита на модерна научна база. Той е добавил, че страната му се нуждае от точни прогнози за времето, за да защити населението и имуществото от природните катастрофи.