Щерка на болна преби медсестра в болница в Пазарджик

Животът

12-06-2014, 22:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сестрата е нападната с юмруци по главата, тялото и лицето

Придружителка на тежко болна жена преби безпричинно дежурната медицинска сестра в инфекциозното отделение на областната болница в Пазарджик, съобщи за "24 часа" завеждащата на отделението д-р Мария Пишмишева.

Битата сестра е в шок и с наранявания по лицето, главата и ръката. Инцидентът е станал около 19 ч. в сряда вечерта. 45-годишната Румяна Стойчева от Ракитово е била придружител на тежко болната си майка, която е била приета в инфекциозното отделение с марсилска треска, вследствие от ухапване от кърлеж, след прекаран инсулт и други съпътстващи заболявания.

"Принудихме се да допуснем придружител, заради тежкото състояние на възрастната болна, но тази жена Румяна започна да ни създава проблеми още от първия ден.", разказа д-р Пишмишева. Придружителката отказвала да спазва болничния режим в отделението, а от няколко дни непозволявала на лекарите да лекуват майка и. Пречела им всячески да и взимат кръв за изследвания, да и дават лекарства и поставят необходимите системи.

В сряда по обяд д-р Пишмишева извикала в отделението и другите роднини на болната и им обяснила ситуацията. Било взето решение другата дъжеря на болната жежа да остане за придружител на майка си, а Румяна Стойчева да напусне отделението.Тя обаче не си тръгнала. В края на смяната дежурната мед. сества Мария Велкова /64г./ помолила Стойчева да напусне, но придружителката отказала. Това принудило сестрата да се обади на охраната на болницата, която да дойде да изведе ракитовката от отделението. Веднага след това отишла в манипулационната зала за да сдаде дежурството на колежка. В този момент сестра Велкова била нападната в гръб от Румяна Стойчева с юмруци по главата, тялото и лицето. Пристигнала на мястото охрана издърпала нападателката и я извела от отделението. Агресивната жена обаче не си тръгнала, а се притаила край отделението. В момента в който сестра Велкова излязла, за да си ходи вкъщи, Румяна отново и се нахвърлила с юмруци. Извиканите на мястото охранители и полицай задържали побойничката. Пред тях тя заявила, че се нахвърлила срещу мед. сестра, защото извикала охраната да я изведе от отделението.

"Сестра Велкова е в шок от побоя. Има наранявания по лицето, главата и ръката. Тя е пенсионер, но въпреки това работи и има 45 години стаж. Това, което се случи е недопустимо", заяви д-р Пишмишева. Румяна Стойчева е задържана за 24часа и срещу нея е образувано бързо производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от полицията.