Писателят Стефан Бонев и поетесата Мариела Русева на едно място

Животът

13-06-2014, 07:50

Снимка:

f2fstudio

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес от 19:00 часа в Клуб „Библиотеката” в Пловдив варненската поетеса Мариела Русева и писателят Стефан Бонев ви очакват за непринуден разговор, стихове и приятна, лятна споделеност.

През 80-те години на миналия век „Кристал“ беше емблематично място за Пловдив, защото събираше прословутата филибелийска бохема. През 2013 година един амбициозен човек, Гаро Узунян, си постави нелеката задача -  да възроди старата слава на клуба, но вече под ново име – „Библиотеката”, и да го превърне в своеобразен артцентър.

Именно там Майсторът на късия разказ Стефан Бонев и варненската поетеса Мариела Русева ще съберат отново почитателите си на едно място, за да докажат за пореден път, че поезията и прозата се допълват взаимно в хуманното си послание към хората.

 Не случайно преди половин година Мариела Русева избра точно Игнажден, за да представи книгата си с поезия „Да ме обичаш ме научи” в Пловдив и от този ден нататък тя чувства града като роден с гостоприемството, симпатиите и обичливостта на хората! Тогава срещата- запознанство с авторката премина под наслов „Любовта е без алтернатива”. Това мото напълно импулсивно й бе предложено от изключителния творчески авторитет Стефан Бонев. Сега, в първите дни на лятото романтичната поетеса остава вярна както на любовната тематика в стиховете си, така и на ползотворната творческа симбиоза с любимия си пловдивски писател. Този път насловът е дело на Мариела Русева: „Обичамте се пише слято“.