Мишел прославя БГ, рисува върху голи тела на Световен фестивал в Австрия

Пловдивският талант ще се изправи срещу художници от 40 различни нации

Мишел Вълчева е единствената българка, която ще участва на престижния Световен фестивал по Боди арт в Австрия. Тази година пловдивчанката отново ще се изправи срещу художници от повече от 40 различни нации.

Всяка година през лятото Австрия се превръща във вълшебен свят от гримьори и художници, които демонстрират майсторските си умения в областта на арт изкуството.  На предстоящия фестивал, който ще се състои от 29 юни до 6 юли, България отново ще бъде представена от Мишел. С асистентката й Милена Лекова  ще участват в свободна категория, обединяваща използването на различни техники и материали, а темата за тазгодишния форум е "POP ART – the art of popular culture".

Участниците ще направят всичко възможно, за да зашеметят и забавляват посетителите на 17-то издание на World Bodypainting фестивал, на световното първенство за Bodypainters. Пловдивският талант има нужда от финансова подкрепа. Срещу помощта бъдещите партньори на Мишел ще получат ексклузивен брандинг по време на състезателната част (тентата, в която ще рисува артиста). Също и брандиране с логото на фирма, например, върху представително облекло на екипа (артист и асистент), както и споменаване на марката  в ПР публикациите и прес съобщенията свързани със събитието, отразени за България. Най-големият спонсор и партньор на пловдивчанката ще получи реклама на световно ниво, чрез видеоклип, който ще бъде заснет по време на представянето на  Мишел.

Мишел Вълчева е родена в Пловдив. Завършва средното си образование в Художествената гимназия. През 2011-та се дипломира в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специалност "Графичен дизайн и фотография" в класа на доц. Николай Лаутлиев. Дебютът на талантливата пловдивчанка е първата й самостоятелна изложба с живописни творби под общото заглавие "Цветовете на моята душа", като едновременно с това прожектира своите боди арт творби и демонстрира на живо рисуването върху тяло. На 2 април 2013 година в Галерията за Модерно Изкуство в София младата художничка представя пред отбрана публика самостоятелна изложба наречена "Трансформация", която включва 33 живописни платна. Водещ на творческата вечер е популярният актьор Юлиян Вергов. Мишел се занимава с боди арт от 2010 г. Оттогава е организирала множество събития свързани с боди арт в страната и чужбина.

Моят стил, който се гради стъпка по стъпка, е свързан с позитивното ми отношение към живота, с отразяване на миговете движение и миговете покой, в състоянието на градивност. Това ме провокира в окръжаващия ме свят. Търсенията ми са многопосочни, но основното послание в моите творби е радостта, която ми дава живота, улавянето на всеки миг щастие, запазване баланса между реалността и фантазията, каза Мишел пред Plovdivutre.bg.

Талантливата млада дама се занимава и с нещо изключително интересно. Създава уникалната  терапия  SENSUAL BODY ART THERAPY. Целта на авторското изкуство на Мишел е чрез рисуване върху тялото да се достигне състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. В основата на иновативния метод е благоприятното влияние на четката върху човешката кожа. Рисуването по тялото наподобяват галене, което действа отпускащо. За да се усили чувството на комфорт, е важно обстановката да бъде приятна и осветлението да е приглушено.

Още информация за творчеството на Мишел можете да видите на сайта на пловдивчанката, на профила й във Фейсбук и ТУК!

Екипът на Plovdivutre.bg желае успех на Мишел и очаква завръщането й в България с медал от Световния фестивал по Боди арт.