Искат доживотна присъда за англичанина убил 18-годишния Емо

Близки и роднини се събраха тази сутрин в 7 часа

Англичанин намушка с нож 18-годишно момче в кв. „Горубляне“, в следствие на което момчето почина в болницата от прободните рани.  Днес приятели и роднини на Емо се изправят пред медиите, за да искат справедливост и по-голяма защита на децата в страната ни.

 

„ Благодаря за подкрепата .Дано никой родител да не страда така както ние сега. Бог да пази децата ви. Тези убийства трябва да спрат. И ние сме хората, които трябва да променим нещо в тази държава, така че децата ни да живеят по-добре и сигурно. Не успях да съхраня детето си, но да запазим останалите деца.

Силвия“, това написа вчера майката на Емо в групата, която направиха негови близки „Справедливост за Емо“. Те искат оптимално тежка присъда за убиеца.

Разказват, че инцидента, станал в квартално училище се е разиграл преди да дойде Емо, а той се е включил, за да защити приятелите си. Според източници англичанинът бил футболен фен, но имал забрана за посещаване на мачове, заради нарушения на реда.

С Емо не се познавали, според приятели му.

Те споделиха още пред Нова ТВ, че бил много добро момче, искал да следва Психология в Софийски университет, а мечтата му била да стане кмет на кв. „Горубляне“ , за да направи живота на хората там по-хубав.

Приятелите му искат доживотна присъда, но не страхуват, че ще се случи същото, както с Майкъл Шийлдс, когато британското правителство лобираше силно за неговото екстрадиране. Те споделят, че са готови на протести пред Британското посолство. Колкото и да се страхуват, че няма да получат подкрепата от политиците и властите в България,  призовават полицията да си свърши съвестно работата.